Frost

Den:2010-01-13 Kl: 22:26:10 / Allmänt / Kommentarer: 0
Skulle inte tro det är någon som missat att det varit superkallt ute de senaste veckorna. Visst man längtar till sommaren varje morgon och kväll när man drar sig mot sovrummet som håller en värme på 17 grader. Det sägs att sover man i svala rum sover man som bäst, men allvarligt 17 grader e lite i överkant löjligt.

Kylan gör en aningen vansinnig då man inte har samma utrymme att göra saker. Åka till stan i -35 år ju ingen höjdare, ut och skotta snö no way, köra 4hjuling med Isaac kommer inte ens på fråga.

Men denna extrema kyla tycker iallafall jag har sina fördelar.
På kvällen när man värmt upp sovrummet med hjälp av gasolspisen och dragit på pyjamasen med tillhörande tjockstrumpor så kryper man ner i sängen och för att hålla värmen så kryper man ju aningen närmare stackarn som tycker att tjockstrumpor i sängen e löjligt. (men så fryser han också hahahahah) och då gäller det liksom att hålla sams så man inte blir liggandes själv och huttrande, det är ett PLUS.

Tränande på motorik är också ett plus kanske inte bara plus men lite måste det ju vara iallafall, Isaac har blivit en hejjare på Playstation, han spelar skoterspel och rackarns, han gör tricks och vinner dessa race som om han inte gjort annat, och med tanke på hur försiktig med styrning man måste vara så lite motorik träning är det nog. PLUS.

Och sen får vi ju inte glömma frosten....
Finns inte mycket som är så vackert som riktig frost. Idag var jag till stan och när jag kom körandes mitt inne i stan så sken solen genom några träd fyllda med frost, det liksom glittrade överallt och dessutom som fanns mitt i all denna skönhet en regnbåge, SÅ vackert ojojoj.

Nu ikväll i -19 tittade jag ut och såg mina lycktor ute på altanen och till och med dom har en enorm frost hängades man blir bara så lycklig när man ser sånt =)










Travis Prastrana???

Den:2010-01-01 Kl: 23:23:37 / Allmänt / Kommentarer: 0

Julhelgen fick ett ordentligt slut i måndagskväll. Efter ca 1 veckans klagande över magont vaknade Isaac runt 22.00 med rejält ont i magen. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och dom ville att jag skulle packa med mig Isaac in på akuten. Sagt och gjort ja slängde ihop en väska med pyjamas och tandborstar stoppade in Isaac i bilen och rullade in mot sjukhuset i 30 minusgrader.

Efter 2dygn hade dom fortfarande inte kommit på vad de kunde bero på och dessutom hade grabben numer 40 i feber. Vi blev utskrivna från sjukhuset dagen innan nyår och Isaac såg ut som en urvtiden disktrasa. Han liksom repade sig inte heller på nyår utan somnade 18.50 i soffan.



Jag är ju ingen doktor men de flesta jag pratat med inom sjukvården (dock inte de som tog hand om grabben på sjukhuset) påstår att det kan vara körtelinflamation i magen. Det ska tydligen ge otroliga smärtor och hög feber, dessvärre är det inget att göra åt utan man får rida ut stormen bara. Och det gjorde vi under nyår... Jag, Anders och Isaac hemma i soffan och såklart somnade ju Isaac 18.50.


På nyårsdagen var grabben feber fri och runt 13.00 snåret ville han ut och åka på julklappen såklart. Visst han har varit sjuk men han har ju inte varit ute på en vecka och klart han måste ut och köra lite. Han drog på sig varma kläder, nackskydd, hjälm och knallade ut. Under frukosten innan hade vi pratat lite om det där med "donuts". Det tog ju grabben 1 och en halv timme att fatta tricket att göra dom, men han var aningen besviken vid frukosten att han innte stått upp och gjort dom.



Vi åkte upp till momma och moffa där Isaac vill visa upp sina tricks, denna gång lite mer avancerade. Han påbörjade sina "donuts" som om han inte gjort annat, efter en par varv så ställde han sig upp, rätt vad det var så åkte ena knät upp på dynan och när han ändå var i farten så åkte även det andra knät upp så ett te tre så gjorde grabben donus stående på knäna uppe på dynan. Kanske inte så jätteimonerande för en del men för oss som sett honom köra denna fyrhjuling ca 3ggr tycker det e ganska bra gjort för en kille på nyss fyllda 4.
När han stannat så tittar han på mig och frågar " Mamma... vad kallar du mig idag??" hahaha ja vad ska man säga? jag frågar honom om det var nån speciell han tänkte på och visst var de det. Idag var grabben Isaac Travis Prastana Olsen. 

För er som inte kanske riktigt vet vem Travis Prastana är så är det en sorts hjälte för Isaac. En kväll i veckan blir det lite senare nattning på schemat för då går nått som heter Nitro Circus på TVn och där är Travis Prastana huvudrollen och han gör verkligen ALLT! 
Han kör cross, han kör båtar, han kör 4hjulingar, han kör rally, han cyklar, han hoppar ut från flygplan utan fallskärmar, han gör BACK FLIPS med monster trucks.
Ojojoj han kan tydligen allt man ska kunna. Och just idag var Isaac med sin knappa ork också Travis Prastana. 



Vi hade även bjudit hem momma och moffa på middag idag och typiskt mig hade ja helt glömt att köpa kaffe så efterrätten blev tvungen att tas uppe hos momma. Dagen till ära provade Isaac sina julklappar, den supersköna munkjackan med teddytyg invändingt från GAP och den urtjusiga mössan som känns nånstans mellan Engelsk adel och "bonnlurk"  och den också från GAP och ser han inte snygg ut så säg, morbror Jon och Miranda vet precis hur Isaac vill ha det =)







RSS 2.0