Midsommardagen...

Den:2010-06-26 Kl: 19:59:47 / Allmänt / Kommentarer: 0
Midsommardagen=>Städdag =)

Igår var det midsommarafton och fest på Lillsjöhögen. Isaac var hemma med Anders och farfar och farmor eftersom han lyckades få vattkoppor i onsdags=(

Jag var tvungen att slutföra min fest igår eftersom skulle inte tro Maide skulle se de så positivt att driva igenom en fest med 110 anmälda alldeles ensam hahaha

Vi började dagen redan klockan 08.30 med att riva de sista väggarna på föreningshuset/dagiset, och under tiden detta gjordes så var jag hemma och skrev ut de sista sånghäfterna.

klockan 09.45 var jag på plats på föreningshuset och då hade grabbarna tillochmed fått ut borden som vi villa ha dom. Jag började rulla ut dukar men insåg att de va för lite dukar så vi fick läja grannen till att raskt ge sig iväg för att införskaffa fler (tack tobbe)
 Sen rullade det på hela dagen jag var hem mellan 1130-1300 och duschade och gjorde mig iordning för kvällen, sen var det ner och duka klart, göra iordning 8st tårtor, plocka fram grillarna, och planera kvällen.

Vid 17.20 kom de första gästerna, det hade öst ner regn i en timme och blåste så att sätta upp nått tält var det inte ens att fundera på eftersom det hade blåst bort, vi var dessutom rackarns oroliga att grillarna skulle slockna, men med vädergudarna på vår sida så 20 minuter innan folket kom slutade det regna och solen tog sig igenom. Gästerna grillade, åt, drack och skrattade.

Efter tårtan så var det då dags för mig, Maide och Maria att köra vår lilla grej, vi var nervösa förra gången då det va 25 kvinnor i publiken, den här gången var det en salig blandning av folk dessutom 110pers!! så ja vi va nervösa tillräckligt för att kunna skaka av scen hahahaha

Men när ridån gick upp så tittade vi på varann skrattade och körde på, vi skrattade oss igenom hela uppträdandet och det gjorde (tror jag iallafall) större delen av publiken med och det var ju faktiskt de som var tanken, att kunna bjuda grannarna på lite skratt. Vi rev av 7 låtar och visst de va kanske lite långa klädbyten med de fick dom ta. Och har jag inte helt fel så hörde vi en och annan busvissling också hahaha.
Efter vår show så fortsatte folket att ha trevligt och dom sista gjorde kväll vid 03.45. 

Så tack alla som kom och firade midsommar med mig och Maide igår kväll, vi hade en super kväll och hoppas vi ses nästa år igen =) 







Glad Midsommar!

Den:2010-06-25 Kl: 09:39:12 / Allmänt / Kommentarer: 0
Så nu är det dags för midsommar. Igår var det toppen väder ute, varmt och skönt och massa sol. Idag är det lite varmt, ingen sol men peppar peppar inget regn!

Isaac lyckades såklart få vattenkoppor så för att inte smitta alla barn i hela Lillsjöhögen får han hålla sig hemma hela dagen och kvällen=(

Jag och Maide har planerat midsommarfesten i veckor och Maria har vart med och stökat med den i särklass bästa underhållning man kan tänka sig!

Jag hoppas verkligen det blir så bra som vi tror just nu är vi över hundra anmälda =) men som sagt min lilla prins får hålla sig hemma med sin pappa och det är inte riktigt lika roligt =(

Feber =(

Den:2010-06-22 Kl: 20:15:25 / Allmänt / Kommentarer: 0
2dagar kvar sen är det midsommar, Det har dock inte riktigt känts som sommar ännu då det regnat, regnat och åter regnat dessutom har det blandats med massa blåst och lite grader.


På midsommar ska jag och Maide har vår 2:a midsommarfest, den först blev enligt mitt tycke en succsé och på anmälningarna till årets verkar det som att det kommer bli poppis i år med =)

Dock, denna vecka skulle behöva ett par extra dagar. Det ska jobbas, handlas, planeras, tränas, möten, träffa Andrea och städa Sännsjövallen...
Hur ska man lösa allt??
Dessutom idag mitt under min Jennie och Andrea kväll ringer pappa och säger att Isaac har feber, toppen.! så nu lär det eventuellt bli till att vabba i morron, great!

Vi får hoppas att det är feber av ren utmattning, men det går vattkoppor på dagis inkl. nått annat konstigt med blåsor i munnen så med vår tur lär Isaac inte vara frisk på fredag =(

När jag kom hem så ropade lillprinsen från kökssoffan " Mamma jag mår inte så bra" och med den hälsningsfrasen så ne Isaac mår inte så bra.
Så håll tummarna för att min prins mår bättre snart igen =)

Glada Vänner =)

Den:2010-06-15 Kl: 18:54:52 / Allmänt / Kommentarer: 1

Jag har gått och funderat på var de verkligen så roligt som jag tror eller är det rena efterkonstruktioner jag fantiserat ihop?

Det är lätt ju längre tiden går att när man tänker tillbaka eller pratar om gamla saker att man liksom förskönar lite, man kommer som inte riktigt ihåg de trista, och detta för mig iallafall gäller för det mesta.

Förra veckan kom jag och Maide och Maria på att nä ska vi inte ta och träffas och damma av oss lite de var ju trots allt ett år sen sist.

I Söndags var de så dags Maide var tillochmed 5 minuter tidig, annat kan man säga om Maria som slog till med 50 minuter sen och då började tankarna vandra, ska vi verkligen ge os in i detta??

Men till slut droppade hon in aningens nervös liksom både mig och Maide och jag tog fram datorn och visade lite vad jag hade tänkt, vi satte oss ner funderade, la till och drog bort och sen var de så dags.

Och ja de va så roligt som jag minns det, inga efterkonstruktioner har vart nödvändiga, för som jag skrattar med dessa tjejer finns inte. Tårarna rinner när vi sätter igång. Att vi verkligen alla 3 är så pass sköna brudar så vi kan bjuda på oss, göra bort oss så det sjunger om det, vi bryr oss inte för 5öre om hur det ser ut utan vi gör allt för att de ska vara roligt (visst i slutänden får det gärna se lite bra ut de ska jag inte sticka under stolen med) men när vi övar så bjuder vi på varandra och det är edet viktigaste tycker jag iallafall.

Nu ska vi träffas ett par gånger till och försöka slipa ihop de aningens ruggiga kanterna, sen får vi bara hoppas att det är fler än vi som kan se det roliga och eventuellt nått tekniskt rätt steg när det är dags för vår lilla grej.

Så tjejer rackarns vad jag har saknat er under året som gått
Stora kramar till er som får mig att vika mig av skratt bara jag tänker på oss =)


Pensionat Villan!

Den:2010-06-06 Kl: 22:00:37 / Allmänt / Kommentarer: 1
Ja vad ska man säga? tydligen har vi haft en inneboende hos oss lite sådär periodvis sedan i januari i år.
Det verkar som att när man lessnar hemma så hamnar man hos oss. Senaste tiden har det dock vart aningen mer välbesökt hos oss och jag har kollat upp detta lite närmare. Detta slutade med att jag konfronterade den inneboende till och med mutade med mat (för rackarns va mager stackarn va dessutom) för att få aningen mer information men icke den teg som muren!

Jag kom på att det var dags att inkalla de starkare artelleriet och ringde grannen som för mig är lite mer expert på området.
På 5 röda kom grannen och dessutom med godis som muta. Och tro det eller ej de var tillochmed hennes kattrackare.

Kissen som bott under vår grund till och från sedan januari var närmaste grannens Saga! och tydligen tycker hon om att löpa hemma hos oss...
Och rackarns vad gumman är duktig på att löpa för hon har jamat sig nätterna igenom när hon är på besök det är som sagt inte bara engång vi vaknat av hennes jamande.

Men den goda grannen tog med sig gumman hem och hon verkade liksom nöjd med detta... Dock 5 timmar senare när rullgardinerna skulle ner så vips satt hon där på staketet och kollade in över vår gård igen, men nu när man liksom vet vart stackaren hör hemma och man vet att hon får mat och verkligen har ett riktigt hem så gör detta inte mig så mycket längre utan ja tycker som om när hon kommer förbi på en weekend på Pensionat Villan!!

Ikväll när jag tittade ut genom fönstret insåg jag att hmm de e inte bara kattrackare som gillar oss...
Trots att vi nu inte är så förtjusta i Kanada Gäss (inte alls faktiskt, mer eller mindre hatar dom rent utsagt)  så kunde jag inte låta bli att låta dom äta (och bajsa) färdigt på vår gräsmatta ikväll, jag erbjöd mig tilloch med att kratta bort bajset i morron bara dom fick stana en liten stund till.

För trost det är ett djur som vi inte gillar så ungarna..! Jag är en softy för bäbisar av alla slag tillochmed Kanada gäss bäbisar så lurviga och söta =)






Dessutom nu när jag ändå e igång (och har lite svårt att sluta) så kanske jag ska nämna min nya kampanj som jag startat här hemma =)

I lördags var jag Anders och Isaac till en granne och hälsade på alla deras djur.
de vi såg var 2 st hästar tror 2st katter några hundar och 13st kaniner, var av de var 5st stora, 2st som var 3 veckor och 6st som var 4dagar gammla ojojoj!

Så nu till min kampanj, Isaac var inte svår att få med på galoppen, han tvekade först men sa sen att bara den inte hade hängande öron så var han på mammans ide..!
Ojojoj vad jag vill ha en Kanin så nu gäller det bara att övertala Anders, eller så kanske jag bara inte frågar och istället bara spelar helt ovetandes när den skuttar runt i en liten hage på gården =)

Isaac i Ammer

Den:2010-06-02 Kl: 22:04:40 / Allmänt / Kommentarer: 1
Idag har jag och Isaac vart på ridskolan i Ammer och tittat på Sofi när hon hade lektion.

Isaac har pratat om detta i en vecka "Mamma när ska jag titta på Sofi och hästarna?" och jag har liksom haft en liten gnagand tanke på att han kommer banga ur eftersom Isaac är lite småskraj för det mesta och hästar är ganska stora djur.

När jag plockade upp honom på dagis ville han inte följa med (otippat) men efter lite övertalning och en hamburgare och godis på OK i Stugun så var vi på väg.

Väl framme så höll han fast dörren, han vägrade kliva ur bilen men sån braig mamma man e så tar man ur godiset ur bilen och mutar honom med det. Isaac ville inget han vart tvär tjurig och ville bara åka hem tills mamman började prata bajs!

Fungerar inte godis, mutning eller ren övertalning måste man som mamma ta fram special vapnet...
Bajs prat går alltid hem på Isaac, han kiknar av skratt när man pratar bajs hahahah och dessutom har verkligen inte prinsens mamma vuxit ur de snacket heller =)

Vi tar oss in i ridhuset och upp på läktaren där det tydligen luktar bajs överallt. Vi sätter oss ner och tittar, Isaac börjar käka godis och Sofi och gänget börjar strutta runt med hästarna och Isaac refererar ridandet med Blixten Mcqueen kommentarer.
Då kommer det.... Ena hästen var rackarns gasig om man så säger och vi varje steg den tog så fes den, tydligen så är detta vanligt och ingen (utom jag och Isaac) reagerar nämnvärt över detta.
Dock så höll mamman på att totalt gå under i försök att hålla sig från att skratta. När dessutom Sofis häst ställer sig och bajsar så knuffar mamman i prinsen och pekar, då tittar prinsen upp och de han får ur sig med ett leende som skulle kunna klyva huvet i två är "Åh mamma Sofis häst bajsar.. Fräscht" och jag dör igen... han är verkligen den skönaste kille jag känner.

Så tack Sofi för denna kväll Isaac e fortfarande skraj för hästar och vill inte komma nära dom men dock har han kunnat skratta åt dom och är inte det ett stort steg på vägen så säg =)


1:a Juni = Sommar!!!

Den:2010-06-01 Kl: 18:45:20 / Allmänt / Kommentarer: 0
Så var en av årets absolut bästa dagar här...

1:a juni, den absolut första dagen på sommaren. I år liksom alla andra år var det klänningen på, vissa år trotsar man liksom kylan eftersom det ändå på nått sett ska vara sommar just denna dag, men i år lyckades vädergudarna rackarns bra.

Med klänningen och solglasögonen på, blå himmel och solen lysandes, så nä INGET har kunnat ta mig idag =)
Jag och en kollega firade dessutom in sommaren med en glass på bänken utanför jobbet i solen ååå kan det bli bättre?? Nej de kan det verkligen inte, nu skulle hela sommaren kunna regna bort för jag har ändå fått riktig sommar på den viktigaste dagen på hela sommaren 1:a JUNI!!

RSS 2.0