Isaacs hårdrockskalas

Den:2009-11-25 Kl: 22:45:47 / Allmänt / Kommentarer: 0
Ja hur gick det nu då med kalaset?? Vi blev ju tvungna att skjuta upp det en vecka eftersom Isaac var så jättesjuk i över 7 dagar.

Kalaset gick iallafall av stapel den 22November kl 12 i Villan i lillshöhögen, tema var ju som sagt hårdrock. Mamman försökte fibrilt komma på ideer till kalaset som slutade i någon sorts svart/silver nyans. Svart och silver ballonger, svart silver dukning och silver girlanger osv.


Innan afficherna sitter på plats!!


Dagen till ära var det så dags att hämta den beställda tårtan, mamman var ju aningen snabb i vändningarna så tårtan fick utformas utan vidare instruktioner. Ja säger bara "NEMENOJJJ!!!!"
Vilken tårta, den kunde verkligen inte bli bättre, dessutom haade Isaac på morgonen innan vi sett tårtan bestämmt sig för ACDC tröjan till kalaset.(man skulle nästan kunna tro att hon som bakade tårtan känner Isaac hahahah) 


Tårtan!!


Sedan var det ju dags för gästerna såklart. Det roliga var ju att det blev ett äkta hårdrockskalas, nån kom i svart hår nån i lila och nån i blått, några hade KIZZ eller ACDC tröjor, sedan hade vi ju tjejerna som får Isaac att bli lite extra till sig. Ända sedan bebis har Isaac varit förtjust i Tilde och det är ju inte så konstigt, till festen hade hennes moster till och med sytt upp en hårdrocks stass med jacka, kjol och hårband och till detta satt en KIZZ tröja som gjutet.



Prinsessan med korkskruvar i håret på andra sidan sjön hade dagen till ära också tagit temat på allvar. Ella hade i ca 30 minuter suttit blixt stilla i sin systers våld och fåt den absolut häftigaste sminkningen på kalaset. I håret var de prinsses liknande lockarna borta och hela bruden bara lyste hårdrock med upptupperat hår. Till och med de tuffa killarna på kalaset blev skraja när hon kom in =)



Vid fikat var det ju dags för ja må han leva då alla barnen skulle stå och Isaac fick sitta ner och njuta av skönsången från sina vänner. Mamman hade dukat runt 2 bord eftersom det skulle komma 16 barn men så klart ville ju alla sitta runt samma bord så det var bara att tränga ihop allihopa och det sägs ju finns det hjärterum så finns....




Totalt som mest under dagen var vi 41st barn och vuxna inne i Villan så röjigt och flöjigt vart det =)
Kalaset skulle hållas i 3 timmar (hur tänkte jag då???) och vi slutet så kom Anders på den briljanta iden med bio... och varför denna kanon ide inte kläcktes tidigar var rackarns tokigt. Alla barn var i fiskedammen och fiskade godispåsar (som dessutom var gjorda i nått så lyxigt som hundbajspåsar med döskallar på eftersom det tydligen inte finns nån målgrupp som vill ha rockiga godispåsar hahahahah) och när dom kom tillbaka till vardagsrummet så hade Anders satt upp stolar och dragit igång bioljudet så det nästan skallrade i glasen i bakgrunden. och som genom ett trollslag så var det nästan tyst, alla barn var helt utslagna och kunde nu slappna av i soffan en stund





Isaac var tok nöjd med sitt kalas och det var jag med. ´Visst har man ca 24 barn hemma så blir det ju ett visst svinn på grejer men allvarligt det var helt klart värt det, att få se alla dessa super söta hårdrockare, och ja ska ju på IKEA på lördag så då skaffar man ju bara lite nya grejer, stackars mamman som måste få shoppa =)


BVC

Den:2009-11-24 Kl: 22:24:18 / Allmänt / Kommentarer: 0
Idag har jag och Isaac varit på 4årskontrollen.

Inför denna stora händelse har vi övat på diverse olika grejer som komma skall som tillexempel ögonkontroll och gå balansgång.

Isaac är så oootroligt blyg, så detta är ett måste inför olika saker vi ska göra, vi måste öva och peppa. För några dagar sedan när Malin på BVC ringde började jag redan då förbereda Isaac på detta test, Isaac undrar ju som alltid "mamma varför ska ja dit?" och som den gode moder jag är svarade jag lungt och sansat att "jo gubben vi ska kolla om du är 4år eller om du måste vara 3 ett år till" varpå Isaac tittade på mig med hakan nere vid knäna av förskräckelse.

I morse kl 0825 klev vi ur bilen vid BVC och jag frågade hur duktig han tänker vara, han svarar på engång och med säker stämma "10" och det mina vänner det är det mesta som finns på skalan. Vi knallar in och får nästan på engång komma in till Malin och vad händer????
Isaac blir tvär blyg (kanske inte så oväntat egentligen) han vill ingenting, tillsist så ritar han en gubbe trär pärlorna på en tråd och räknar kulor och berättar lite olika färger, mamman blir också lite föhörd på vanor i hemmet ang sötsaker och utetid på helger.
Sedan är det dags för ögonkontroll och vem vägrar?? jo Isaac. vi bestämmer oss för att väga och mäta istället först och vem vägrar? jo isaac. Efter en enorm övertalning och stort tålamod så kliver Isaac upp på vågen (dock med kläderna på) och vi trycker honom mot väggen för att få iallafall ett humm om hur lång och tung han e. Dock när detta stora moment är över vill han fortfarande inte kolla ögonen så övertalningen fortsätter och det enda mamman kommer på är "men Isaac då måste du ju vara 3 ett år till" nemenoj det fungerade, men inga glasögon fick sättas på utan mamman fick sätta handflatan över ögat och detta gjordes galant.

Så trots stolpe in och hot om ombeskitning så gick Isaac igenom undersökningen med MVG så nu är han en fullt godkännd 4:a åring.

Kalender 2010

Den:2009-11-20 Kl: 21:38:04 / Allmänt / Kommentarer: 3
Så var det så dags för att plocka ihop bilder till årest julklapp "Almanackan".
Bilder finns det ju i massor, speciellt efter att jag fick min kamera av Anders och Isaac i  julklapp, så det är absolut inga problem att hitta kort, det stora problemet är ju mer att begränsa sig till 12 st.

Men December månad är det ju som är kruxet.Så härom kvällen var det bara att plocka ihop tomtekläderna klä om och knalla upp på övervåningen (inte alls dumt att ha gamla dörrar och timmervägg när det e dags för julkort)

I år liksom alla andra år började detta galant dock med lite olika skjusteringar men till sist började mamman som skulle ta dessa kort komma i form men... När mamman kommer i form så liksom börjar Isaacs tålamod sina.


Första kortet...

Isaac fortfarande i form, men....



nu börjar det balla ur , han tycker nog mamman tar aningen lång tid på sig.



Ja så slutar fotograferingen.

Visserligen inte så att han springer runt och protesterar utan mer visar att "mamma nu är det nog!!!"


Meen

Den:2009-11-13 Kl: 23:19:56 / Allmänt / Kommentarer: 0
Den här veckan började ju faktiskt ganska bra på måndag sen började det dala redan på tisdag. På tisadgen vaknade jag med huvudvärk och kände mig allmänt hängig, jaha såklart onsdag och torsdag fick spenderas i soffan och sängen. Men nu e de ju så att Isaac skickar ja ju inte iväg till dagis när jag e hemma utan låter honom vara med sin halvt "döende" mor. Ja lovar man brukar säga att "när män väl blir sjuka", men då skulle ni träffa mig hahahahahaha ja e verkligen JÄTTE dålig när jag blir sjuk, eller egentligen vet ja inte, det kanske inte är så att jag blir jätte sjuk lika mycket som jag blir patetisk. Tisdags kvällen efter jobbet tillexempel ojojoj sicken höjdar kväll, i ca 30min så stortjöt jag, ja tyckte sååå enormt synd om mig själv så tårarna bara flödade, dock vet ja inte riktigt vad det berodde på men tydligen tyckte ja jätte synd om mig själv, jag hade inte bytt gardiner, städad, diskat, ja allt var fel enligt mig själv och resten av kvällen spenderades med att små snyfta till diverse olika saker.

Isaac gjorde sitt jobb med att sköta om sin mamma med bravur. Onsdagen blev det genomgående matning av pepparkakor och ca 7 filmer passerade DVDn, även en lite konsert hölls i vardagsrummet med trummor och elgitarr (dock lämnades förstärkaren avstängd tack och lov) detta framfördes av Isaac "Conny", Tomas (Isaacs låtsaskompis) och tydligen var Nisse med på ett hörn också.....

Torsdagen följde med ungefär samma mönster dock hade jag avancerat till att sitta upp utan att riskera att huvudet exploderade, ungefär samma filmer denna dagen med, och konserten hade förflyttat sig ut till trappen i matrummet men då även med Conny, tomas och Nisse i bandet och framförde gjorde dom den Rosa hårdrockslåten, en helt egen kompnerad låt som även finns i en blå version.

Fredagen med stort 13... Isaacs födelsedag, mamman var ganska pigg speciellt om man jämnför med föregående dagar, aningen feber på morgonen ögonen gick att använda utan att det kändes som om dom skulle ploppa ur så faktiskt rätt skaplig, men då....
Isaac... Feber, trött, hängig. Han var tokledsen då det gick upp för honom att det inte skulle bli nått firande på dagis då alla barnen står och sjunger och han får sitta ner.
Det blev ett litet och aningen avslaget firande för Isaac, Momma och Moffa och Farfar och Farmor kom förbi och efter en liten viskning precis innan tårtan skulle skäras upp av Isaac då han påminnde om sången så blev det ett litet högtidligt hurrandes för lillprinsen.
och kvällen avrundades med lite pyttipanna och visor med Evert Ljusberg på Furustrand. Kanske kunde dagen blitt lite mer rolig för grabben om han var lite kryare, men faktiskt så var detta exakt samma tur som han hade förra året med, även då med feber på sin födelsedag...

På fredag e de dags!!!

Den:2009-11-09 Kl: 20:58:41 / Allmänt / Kommentarer: 0

Nu på fredag den 13:november e de då dags att inse va fort tiden far undan. Lillprinsen fyller 4år...
På fredag blir det familje kalas med mormor och morfar och farmor och farfar. vi firar lite hemma och sen ska vi gå på musik kväll med Evert Ljusberg på Furustrand.

Isaacs kalas blir först på söndag och då blir det ju såklart hårdrockskalas vad annars =)
Isaac har bestämt tema varit med och bestämt inbjudningskort, det första ströks ganska snart när jag insåg att det var aning kanske obarnvänligt och med tanke på resultatet så kan man bara låta fantasin vandra iväg till det förslag som ströks, så detta är alltså det barnvänliga alternativet men jag kan ändå inte låta bli och fundera på vilka som kommer att komma på detta kalas.

Isaac har redan som liten,liten bebis älskat Motörhead och om han inte kunde somna så slog man på Motörhead så somnade han, rackarns konstig unge detta. Så såklart blev det ett Motörhead inbjudningskort och stolt e mamman som gjort det =)





Inbjudningskorten är ju som sagt klart och skickade nu är det bara till resten av kalaset, döskallar som det finns överallt duger ju inte, det är ju inte riktig hårdrock, det ska ju vara Eddie i Iron Maiden och Motörhead, hur gör man godispåsar och tårtor på dessa grunder???
Hmmm Isaacs mamma har verkligen nått att fundera över nu ett par dagar och alla tips mottages med glädje.


Snart blir det sommar jag lovar!!!!

Den:2009-11-03 Kl: 22:15:30 / Allmänt / Kommentarer: 1

Igår var Isaac med momma och moffa en timme på kvällen medans jag skulle dansa lite med storbarna på fritids.
När jag kom och skulle hämta Isaac så skulle det i vanlig ordning fikas lite först.

Efter vi fikat började vi dra oss ut mot hallen men momma sitter kvar vid bordet och halvfryser och känner sig i allmänhet krasslig.

Hon fryser till och säger " men gud vad ja fryser". Detta hör Isaac som snabbt kommer halvspringandes in i köket går fram till momma och säger "Momma det blir snart sommar och då bllir det varmt, det lovar jag"

Jag lovar att mommas hjärta smalt om möjligt ännu mer när han tittade på henne med sina underbara ögon, mysiga leende och kommer med denna härliga mening, det är ren och skär kärlek.


Helg i Storhogna

Den:2009-11-03 Kl: 22:04:10 / Allmänt / Kommentarer: 0

I helgen som var for vi på en liten mini familjsemester till Storhogna och det är absolut ett hett tips om man har lite att göra en helg. Vi kom upp på Fredag kväll direkt till middagen som var en trerättersmiddag för mig och Anders och en barn buffe för Isaac. Ibuffen var det fläskfile, kotlett eller mörad lövbit med strips eller pannkakor med grädde och sylt, det var även uppdukat med massor av glass och frukter allt man som barn kan önska sig, perfekt!!!

Efter maten var det nästan tack och gonatt på engång då vi alla tre var helt slut efter veckan som gått med jobb och dagis.

Dag 2 var det frukost buffe med jättemycke och god mat. Sedan bar det av ut till snön. Isaac körde lite fyrhjuling och sedan ville han ut och åka lite skidor (verkar som om det blir årets födelsedagspresent kanske) Isaac älskar att åka skidor och extra kul var det i år då han fick ha riktiga pjäxor så skidorna inte lossnade hela tiden.
Efter en stund gick Anders på sin massage och jag och Isaac fortsatte vår skidtur (dock var det bara Isaac som hade skidor) nästan 2 timmar flöt iväg och vi drog oss in mot poolen. Därefter hade vi nog den tröttaste killen nånsin för när jag var på min behandling så somnade Isaac och sov i över 2 timmar =)

Även denna dag var det trerätters på menyn sååå gott!!!!! och Isaac fick buffe, idag var det så man kunde göra hamburgare med alla tillbehör, korvar, kycklingvingar, strips och pannkaka med sylt och grädde och glass i stora lass och frukter, underbart.

Dag tre var Isaac aningen gnällig på förmiddan, vi åt frukost under protest och det enda pojken ville göra var att hyra ett par skidor  för en liten tur vid hotellet som föregående dag. Vi lovade och lovade att skidor skulle hyras om han åt upp och var en duktig kille vilket han till sist köpte....

Vad händer???? jo... skiduthyrningen hade stängt när vi kom ut och mamman skulle förklara detta för sin son. Jag förberedde mig på gråt och tandagnissel samtidigt som jag försökte lägga upp det lite fint, efter mycket stakande fick jag fram att det inte gick hyra skidor trots att mamma och pappa lovat, Isaac tittar upp och säger "Varför??" jag svarar "Jag vet inte kanske för att det är Söndag eller kanske för att det blåser så mycket idag". efter en stund säger Isaac och rycker på axlarna
"jaha så får det bli" och vänder sig om och börjar traska mot bilen, jag måste verkligen ha världens bästa kille. =)

 


RSS 2.0