En mer eller mindre lyckad dag!!!

Den:2009-10-29 Kl: 22:28:29 / Allmänt / Kommentarer: 0
Idag började dagen jätte bra och den fortsatte verkligen jättebra. Jag hade mitt humör på top hela tiden.
Kl 18,00 skulle vi få besök eftersom Anders fyller år i morgon fredag och då åker vi bort.

Jag skyndar mig hem från jobbet och Anders har köp med sin pizza hem så det skulle gå fort så vi kunde sätta igång att städa innan främmandet skulle komma.

Vi var snabba vi hann göra huset iordning så pass att kom in genom dörren iallafall. Efter städningen villa ja göra en tårta OCH hinna med att få färdigt mina pumpor eftersom lite glädje vill ja ha av dom innan vi åker. Jag hann med pumporna som jag iallafall blev nöjd med innan alla hann komma, sämre gick det med tårtan.



Jag plockar fram ingredienserna och då slår det mig att min smarriga banan och jordgubbs tårta inte alls passar sig eftersom Anders syster inte tål bananer, DARN!!!! snabb som man är slog det mig att mamma har säkert sån där marsankräm och sååklart hade hon det.

Jag vispar ihop krämen utan problem och efter den var det dags för sylten som även den klarades galant. Sedan började problemen hopa sig. Jag vispar grädde... samtidigt som jag pratar med Anders syster och helt plötsligt var den klar, mer än klar den var tokklar. Ingen fara var min första tanke jag sper ut den lite men lyckades ej, under tiden har min mamma och svärmor kommit in och upptäck missödet, "ingen fara spe ut han bara" och det gjjorde jag ännu mer men ingen skillnad.

Efter en stund ger jag upp och klickar ut den extremt konstiga grädden under tiden som vi skrattar så vi viker oss, mamma stannar upp och säger "men gumman du sa ju  att du vispat förlänge men det där ser ju ut som smör"

Helt från ingenstans blev det bara ännu värre när den så kallade grädden börjar kladda ihop sig med tårtan så bitar av tårtan lossnar. Nemen OJ vilkenn katastrof. Dessutom hade jag inte nått fiffigt att dölja den största skadan med typ strössel eller nått liknande utan som kronan på verket sattes ett litet värmeljus.




Voilá klart!! ser ut som en mästares hantverk hahaha


Men jag blev faktiskt nöjd med mina pumpor iallafall.

En helg med hårdrocks Isaac i Åkersjön

Den:2009-10-27 Kl: 21:24:42 / Allmänt / Kommentarer: 0

Vi tog och packade ihop oss till åkersjön för att börja göra ordning inför vintern. Isaac som längtat som en galning efter stugan kom till rätta på engång han landade i Åkersjön.

Medans Anders eldade och satte upp en takfläkt och mamma jobbade med att sätta väv på väggarna i Isaacs rum så la sig grabben i sängen och läste lite och vad passar inte bättre än "SLASH", självbiografin om Slash som är gitarrist i guns and roses. Bättre godnattsaga får man ju leta efter.



Och läser man hårdrock måste man ju posera hårdrock.




Dessvärre kan det gå aningen till överdrift också.

Söndags morgon

Den:2009-10-25 Kl: 10:45:22 / Allmänt / Kommentarer: 0



Söndags morgon efter en aningen skum vecka men om jag ska vara ärlig vet jag nog inte vad en normal vecka är.
Just nu sitter jag och Isaac i soffan på en vanlig söndags morgon och myser men allvarligt Isaac har precist fastnat i en burk med PRUTTLERA... ja behöver man säga mer än så?

Han har pruttat nu ett tag med efter texter som "meen mamma..." och "men oj förlåt" eller "men typiskt mamma"

För några veckor sedan skulle Anders bjuda ut mig och Isaac på restaurang och när vi kommer dit är det alldeles knökfullt, efter en stund kom servitrisen och säger att om en liten stund kunde hon ordna ett bord till oss och ett tu tre så satt vi där vid vårt favoritbord så Isaac kan titta på kocken.

Denna kväll ville isaac som vanligt ha sina köttbullar med potatismos (som om han aldrig äter köttbullar hemma hahaha) jag och anders beställer också och vi väntar på maten Isaac sitter på knä och tittar på kocken medans jag och Anders sitter och pratar. Helt plötsligt så släpper sig Isaac och det blir rejält, Isaac som nu blev aningen förvånad själv tittar upp och säger "Men mamma..." och börjar tokskratta åt sig själv eftersom tydligen tyckte nog han själv att han var den roligaste killen någonsin och dessvärre måste jag nog hålla med om att han var otroligt snabbtänkt men skulle dock inte vilja veta vad de andra gästerna tyckte om vårt bordskick när dessutom Isaac avslutar middan med att helt plötsligt heta Bolt och vara en hund som bara kan gå på alla 4 ut genom restaurangen.


ISAAC EFTER EN DAG PÅ DAGIS!!



Anders skulle hämta Isaac på dagis en fredag och när han kom dit var Isaac som förbytt till en pirat. På dagis hade de stora barnen lekt med ansikts färg och antagligen hade nog fröknarna sagt till att de mindre inte fick göra det. Men Isaac är inte dum vill man också måla ansiktet så gör man det vare sig man har tillgång till den hudvänliga ansiktsfärgen eller ej.

Fröknarna hade hittat Isaac i full färd med att dekorera sitt ansikte med skägg och alla detaljer som en pirat har, men dock med bläck och tushpenna ojojoj han var  pirat i flera dagar efteråt hahahaha.


Vissa dagar är roligare än andra...

Den:2009-10-16 Kl: 21:27:36 / Allmänt / Kommentarer: 1
Idag vet ja inte riktigt vad som hände, jag har i flera veckor varit sååå trött och humöret har väl farit lite upp och ner av massa olika anledningar men idag var nog jag otroligt slut i kroppen.
Jag har haft otroligt ont i nacken ett par dar och det känns som om det ligger en förkylning som bara väntar på att få bryta ut.

Så idag hade jag jätte ont och var supertrött när jag kom på jobbet och vad gör man då??
Jo skrattar, skrattar åt allt, finns det nångång man har så dålig humor som när man har ont och är trött??

Jag har skrattat åt allt och njutit av det faktum att det har varit fredag hela dagen.
Runt klockan 15,30 så har jag väl om möjligt blivit extra trött av allt skrattande så jag sitter och nynnar för mig själv, "på torsdag äts det ärtsoppa och på lördag är det fest...." och vad hör jag?
Nemen oj jag bli ackompenjerad av inte mindre än en NÄSFLÖJT!!!!!!

Min kollega A hade helt plötsligt hittat en näsflöjt i sin ficka hahahha men oj vilket roligt instrument, vi fortsatte vår musikaliska lina med allt från "kronfågeln" till "min lilla apa".

Så detta måste nog ändå bevisa att man har nog inte roligar än vad man gör sig.

Mitt lilla kontor

Den:2009-10-13 Kl: 20:17:03 / Allmänt / Kommentarer: 0
Nu har det tillkommit lite nya grejer på mitt skrivbord.
Ett paket damp ner med posten idag, ett nytt pennställ och en ny fin penna, dessutom har jag tagit med några fina rosa små krukor.
Så snart har jag fulländat mitt lilla rosa hörn.



Nu är det bara en liten tavla kanske som ska upp. Jag har ju redan en med en örn på, och jag har gett denna stackars fågel såå många chanser men inte en min visar han. Jag vände ju mitt skrivbord eftersom jag inte ville ha mina kolleger i ryggen men inte anade jag att denna fågel skulle stirra mig i nacken varje dag, så jag e lessen jag börjar ge upp snart ersätts denna fågel med en blomma.

Mini tjejkväll

Den:2009-10-11 Kl: 22:24:26 / Allmänt / Kommentarer: 0


Har efter ett par händelserika veckor tagit mig ut i stora världen.
Min kollega Sofi bjöd hem mig på en TV-spelskväll i Fugelsta.

Det var från början 4 tjejer som skulle träffas och spela lite TVspel och ha kul och det slutade med 2st som fick massa steg till STEG tävlingen (tack Britney) och enligt min mening hade tokroligt.

I veckan som gick bestämde vi även att det skulle ätas innan Tvspelet skulle dras igång och det funderades och funderades och slutade med BLODPALT.
Jag har funderat rätt länge på att äta det men dock inte varken haft någon att äta det med eller riktigt tordas kocka ihop det hemma själv, så nu äntligen var det dags.

Efter 2 timmars rivandes, silandes, saltande, vispande, kokande så voilá paltarna var klara och prov smaknigen var ett faktum. 
Jag måste säga ojojoj mycke godare än va ja trodde faktiskt och rackarns mättsamt. Tyvärr läggs inga bilder ut på det färdiga resultatet eftersom våra paltar inte riktigt var de vackraste som nånsin gjorts.

När avdukningen och diskandet var klart så tog vi oss en promenad runt Fugelsta med Coda. efter en stund upptäcker jag att vi går i absolut mörker, det är bara belysning i ca halva byn, hur tänkte dom då??? Men glad i hågen knallade jag på men aningen fortare än normalt. Coda lyckades skrämma mig riktigt när han ställde sig och skällde ut i mörkret mot ett kalhygge, tills S kom på att det var våra skuggor han skällde på.

Väl tillbaka var det så dags med TVspel, så nu åkte dansmattan fram. Britney har jag att tacka för min stegsamling i lördags (14049)
Efter enormt mycke skratt och rackarns ont i benen var det dags för Gitarr Hero nemen oj va kass jag är på det hahahahahaha.
Men S, jag missade mina på EASY eftersom jag upptäckte allt smattrande bredvid mig NEEEMENOJJJ hon kunde det där, Expert nivån och hon bara spelade som ingenting, hahaha jag missade till och med mina trycknigar när jag verkligen försökte på Easy juh. så efter en par låtar och ännu mera skratt var det så dags för WII fit, slalom, backhoppning och balansgång, vad säger man, hmm nytt rekord i balansgång och topp 3 i backhoppning vilket underbart sett att avsluta kvällen.

Tangetbordet har nu anlänt

Den:2009-10-08 Kl: 21:59:06 / Allmänt / Kommentarer: 1
Idag var jag mer tidig än vanligt på jobbet, jag fick till och med trycka in koden för att komma in och det är tidigt.
Jag vaknade i morse och visste att det låg nått i luften, jag gjorde mig i ordning klädde Isaac for på dagis och upptäckte att jag var ovanligt tidig.

När jag nästan var framme ca 300meter kvar ringer min telefon, kör nästan av vägen då väskan ligger i baksätet men fiskar upp telefonen och får ett
"Meeen vart e du? hhur länge ska man behöva vänta?"
Det var min kollega Ewa som ringde och medelade att mitt paket kommit. Jag formligen flög ur bilen, sprang, klappade händerna och liksom trippade runt av lycka, ÄÄÄNTLIGEN!!!!

Mitt rosa tangentbord hade kommit ojojoj vilket fint tangentbord, det liksom lyste upp hela min lilla hörna. Jag kunde skönja en viss avundsjuka när alla lite trånande tittade på mitt lilla tangentbord (det är det jag valde att tro att dom gjorde iallafall.)

Jag tänkte att ni skulle få se det faantasktiskt fina tangentbordet (en liten bild men den duger eftersom det är såå fint att man skulle bli så hänförd att man trillade av stolen om bilden var större)


Gräsänka

Den:2009-10-07 Kl: 21:46:25 / Allmänt / Kommentarer: 0

Jaha så var det dags för en halv vecka som gräsänka underbart....eller??

Idag var det dags för Team Nyman att bege sig söderut till den sista SM-deltävlingen.
Anders packade ihop igår och idag är jag officiellt gräsänka, vilket jag personligen tycker att jag klarar med bravur.

Idag middag hos Momma och Moffa, 
I morgon ska vi till stan en sväng,
Fredag är lite oplanerad (darn)
Lördag tjej TVspels kväll i fugelsta och Isaac hos moffa.
Söndag voila Anders kommer hem.

Ja, jag måste säga att min planering för veckoslutet är vattentätt =)

Imorgon ska jag dessutom försöka klippa Isaac inför skolkortet (säger man så eller är det dagiskortet??) på fredag. Jag vill ju att han ska ha kvar sitt långa hår men inte att han ska se ut som en tjej.
Det verkar bara vara jag i heeela världen som tycker om långt hår på små killar?
Det verkar vara en grej att alla småkillar ska ha korthår gärna snaggat men allvarligt Isaac är hårdrockare.
Isaac var till frisören i våras och klippte det lite halvkort vi kom hem han tittade sig i spegeln börjar gråta och säger
"Mamma jag vill inte vara fin i håret" hahaha så de blir nog bara lite toppat i luggen så det inte ser ut  som nån konstig tjej bob frisyr.


Lördag med bio

Den:2009-10-03 Kl: 23:10:54 / Allmänt / Kommentarer: 0

Idag har jag,Anders och Isaac varit i stan hela dagen. Jag har blivit lite bortskämmd vilket inte kändes helt fel.
Tyvärr var det inte bara för min skull det var dags för en familjeutflykt till stan utan även för Anders.

Nästa helg, eller redan på onsdag bär det av för honom till Katrineholm med Jocke Nyman rally team för den stora SM-finalen.
På lördagkväll nästa vecka är det då alltså SM-banket för hela slanten, så även Anders måste klä upp sig. Där av den stora resan in till stan idag.
Dock måste jag ha varit snäll den senaste tiden eftersom även jag fick lite nya nödvändiga prylar =)

Kvällen har jag spenderat med Andera, Julia och Luke Perry....

Meeen ojojoj Luke Perry vilken kille, filmen Äntligen Midsommar var väl sådär, ingen höjdare direkt men rollsättaren visste vad han gjorde när han tog in Luke Perry i filmen. Filmen kunde egentligen ha varit hur dålig som helst men bara åsynen av min tonårsdröm gjorde filmen exemplarisk.

Jag skulle kunna mala i evigheter om "Dylans" storhet men dessvärre måste jag börja packa inför morgondagens tur till Umeå.


RSS 2.0