Julklappen!!!

Den:2009-12-23 Kl: 23:38:39 / Allmänt / Kommentarer: 0
Ikväll har jag och Anders slagit in Isaacs julklapp som stått i garaget ett antal veckor undangömnd. Och när denna jul e över funderar ja starkt på att ställa upp som årets mamma kandidat!

För några veckor sedan satt jag på blocket och kikade runt lite när jag helt plötsligt hittade den perfeka julkappen åt Isaac och efter mycke tjat så ringde Anders på annonsen och eftersom den e köpt på blocket så e den ju inte flång ny men dock perfekt.

För att slå in den så hade vi tur att vår kompis lämnat pappkartong bitar i vårt garage.



Vi tog in bitarna och började tejpa ihop en låde stor nog ahahahah =)




Och efter lite tejpande så va klappen på plats =)



Lådan blev kalas bra juh!!! Dessvärre var de sämre på pappers fronten. Anders hade köpt 2x2 meters rullat och dessvvärre räkte de knappt halvvägs hahahaha Så som tur va hade jag köpt massor av papper innan så efter 3 rullar med olika motiv stog presenten klar =



nu återstår att se om denna gör samma succse som ja hoppats på =)

Pepparkakshuset...

Den:2009-12-21 Kl: 22:00:03 / Allmänt / Kommentarer: 2
Så var de så dags för julens Pepparkakshusbygge. Planerna och ambitionerna för årets hus var extremt höga. Förra året blev huset ett impulsbygge som enligt min mening och mått otroligt lyckat.

Jag har absolut ingen konstnärlig ådra, min pappa är en allkonstnär som kan det mesta, likadant min mellan storebror han är också väldigt konstnärlig och det verkar liksom att inget blev över till mig. Så när mitt pepparkakshus a la 2008 stod klart va jag väldigt imponerad av mig själv och när nu julen 2009 började närma sig höjdes liksom förväntningarna till max.

Så söndag 4 advent hade jag dragigt på bygget tillräckligt länge och började så att skissa om huset då det förra året inte hade tillräcligt många fönster och då baksidan var heltäckt.

 Jag ritade ut de nya fönstren och började att kavla och grädda. Kakorna kändes aningen mjuka men dom blev faktiskt jättefina. Efter en par timmar började jag smälta socker och sätta ihop huset. Med tungan rätt i mun och tack och lov utan brännda fingrar fick ja ihop bitarna tillochmed skorststenen satt som gjutet men nu började problemen.

Kristyren skulle spritsas på ojojoj, ja hade fått tips om en helt klart överlägsen kristyr på tub, men oj de e de sämsta ja jobbat med någonsin så bara det gjorde mig ledsen eftersom det liksom inte blev så fint som ja ville (och ja till alla er som ställer frågan, jag värmde tuben innan och det hjälpte inte) snipp snapp så va kristyren slut och så även mitt florsocker. Hoppade in i bilen åkte upp till mamma och lånade en hel förpackning och gjorde min egen, och kände på engång att ja borde gjort egen från början.

Nu var det dags för godiset....Isaac ville så klart vara med men ja sa ifrån och bad honom inte röra huset eftersom det kändes otroligt skört. När hela framsida var täckt med godis och det var dags för den sista smartisen som skulle på plats hade det gått 6 timmar i mitt byggande oavbrutet, tro det eller ej, taket går sönder....BUHU...jag säckar ihop och lägger mig och gråter en stund (vilken tur man inte blev konditor som börjar böla om taket rasar samman hahaha) Isaac försöker trösta mig med att vi kan bygga ett nytt, fin tanke men ja vill inte spendera 6 timmar till med pepparkakshusebyggen men när jag kommer ut i köket igen så hade Anders provat att reparera skadan med kristyr och håller man andan när man tittar på huset så håller det faktiskt ihop. Jag fick på godiset på baksidan me men med ytterst försikighet. husets istappar blev ju krossade i takraset och de som räddades ser mer ut som att ja mislyckats med spritsningen men av någon anledning så ser det lite mer ut som vårt hus nu.

I morse så sprang Isaac in i köket och tittade på huset som han är totalförbjuden att ens peta på han kollar och utbrister "åååå läckert mamma" det liksom gav mig den sista putten till att låta huset stå kvar =) ...... Nu har jag bara ett problem kvar min svägerska, hon och min bror bor i New York, dom har rest hem några dagar över jul och när ja träffade henne så såklart vi kramades och några artighetsfraser med hej hur är det med svar så kom det.. "Jennie har du gjort något pepparkakshus i år? ja vill verkligen komma ner och titta" Det är det hon vill se, jag har inte träffat henne på ett år och hon kommer ihåg mitt hus från förra året och årets ser ut som det gör hmmm blir inte hon besviken så, jag har ju försökt förklara för henne hur det gick men hon vill fortfarande komma ner och titta. Ja vad ska man säga det har ju iallafall lika många fönster som orginalet i år hahahaha.




Julgranen!

Den:2009-12-16 Kl: 22:38:40 / Allmänt / Kommentarer: 2

Ja så var det dags för årets julgrans intåg i Villan.
Jag är en obotlig julromantiker, julmusiken börjar skråla i slutet på Oktober och julkänslan, det lilla pirrandet som man känner när tomten kommer infinner sig redan i mitten av November hos mig.
Men dock, när julen har varit och det nya året är här så vill ja ha bort allt gärna på engång, då vill jag ha vår och in med nya gardiner och tulpaner i olika rosa nyanser på bordet.

Så nu en och en halv vecka innan jul så står granen fullt påklädd i vårt vardagsrum, och när jag säger fullt påklädd så menar jag verkligen FULLT.

Jag och Isaac plockade fram julpyntet sorterade lite vad som skulle med och inte, vi satte även tråd på de nyinköpta julkulorna och sedan var pyntandet i fullgång.

Först ut var belysningen 2gånger 16 lampor, när ja skulle på med den lilla belysningen á 80 lampor sa Anders ifrån =(
Sedan var det så dags för kulorna ojojoj, mina kusiner var även här för några månader sedan med några kulor från min mormors gamla låda och även dom fick en plats i granen i år, det finns även en och annan kristyr med bland annat den stora med ett kort på Isaac som ja gjorde hans andra jul.
Glitter ska det ju också alltid finnas med i en gran, i år finns det 15 meter glitter i granen. Vid det här laget var både jag och Isaac mer än nöjda med resultatet, och Isaac började bli sugen på sånt där man äter på natten.... och såklart var det kvällsfika han var ute efter hahaha och enligt hans önskelista var det varm choklad med pepperkakor med mjukädelost på.

När mjölken stog på spisen och pepparkakorna var framtagna så kom ja på att jag hade en påse med glitter remsor som blev kvar från Isaacs kalas och varför inte använda det med i granen lite sporadiskt utplacerat???
Sagt och gjort helt plötsligt var det ännu mer glitter i granen och den sporadiska utplaceringen blev ÖVERALLAT...

När ja så backade tillbaka och tittade på granen så slog det mig "men allvarligt jennie nu har du gått för långt det ser ju inte alls bra ut" men sammtidigt.... den barnsligt lyckliga känslan som bubblade upp inom mig fick mig nästan att gråta (nu är ju inte det så svårt att få mig att gråta men men)
Granen är inte vacker den är full med glitter överallt men med tanke på hur jag reagerade på granen hoppas jag Isaac också känner iallafall aningen av den lyckan när han ser den, och trots allt var ju han med hela vägen och många kulor sitter nog på samma gren också men det är ju Isaac som gjort det och då kan kan det ju inte bli bättre.





Dessvärre är det mobilbilder så det är inte kanon bra bilder men ja övar fortfarande på inställningarna på min riktiga kamera så förhoppningsvis kommer det bättre bilder på underverket.


Bakkväll

Den:2009-12-13 Kl: 09:57:54 / Allmänt / Kommentarer: 0

I onsdags hade jag och moffa vårt årliga tunnbrödsbak och med i år var Isaac. Förut har han inte riktigt haft tålamod att stå där i tre timmar men i år var det dags.

Dock var det där med ljusa bagar kläder inte ens att tänka på för trots att man bakar är man ju hårdrockare, så jeans och Iron Maiden t-tröja var ju det självklara valet.

Efter vi bakat ut alla kakor var det så dags för Isaac att få göra en egen kaka. men för att få dokumentera det så var ju tungan och hårdrocks fingrarna ett måste från storbagarns sida.





Efter att Isaac kavlat och naggat och sopat så skulle mamman dokumentera igen och visst blev det en förvånadsvärt rund och fin kaka, så mamman blev rackarns stolt =)


Medans kakan var i ugen fick moffa ta hand om den då Isaac knappt kunde stå mot väggen på andra sidan rummet eftersom det var så varm framför ugnen. Istället skulle mamman få ta ett kort på allt mjöl på hans kläder och ja vad säger man....

Är det inte en tunga och hårdrocksfingrar som dyker upp även på denna bild, GREAT!!!




Lussevaka!!!

Den:2009-12-12 Kl: 23:49:42 / Allmänt / Kommentarer: 0

Idag har jag och mammat sprungit som 2 galningar på stan efter julklappar, visserligen ganska skönt att fått klart en del av dem men man var rätt mör när man kom hem. Anders hade varit och mekat med Farfars bil och Isaac hade spenderat dagen med Moffa.

När jag och momma kom hem hade klockan hunnit blr efter 4 och Momma och Moffa bjöd på midda. Medans middan gjordes i ordning så åkte jag och Anders hem för att plocka upp varorna och hämta älgköttet som grannen ordnat åt oss.

Det bästa med detta är att köttet måste ju tas om hand och vi var bjudna på den årliga glöggkvällen hos grannen kl 18,30 detta ger endel stress faktiskt.


Jag och Anders bestämmde att det var bäst att dela oss det täcker upp mycke bättre. Så Anders och Isaac klädde på sig och knallade iväg på glöggkväll och jag stannade hemma med köttet, GREAT, började lite smått att skära upp det tills jag insåg att jag kommer inte ha en aning om vad som e vad så har jag otur så åker filen i köttfärsen.


Jag ringde moffa (som tydligen redan var på väg) för att rädda upp situationen. Som tur e har jag i ärlighetens namn den bästa pappan nånsin, som stannade kvar och hjälpte till, tills det var klart.

Och medans grannarna hade en supertrevlig lussevaka så måste ja säga att med lite julmusik och sällskap av pappa så var min vaka ganska bra ändå hahahaha.




RSS 2.0